Garda juli 2017

Vi besökte trakten runt Garda med ett fullspäckat program där vi besökte Verona, Sirmione och Vicenza på dagarna. På kvällarna höll vi konserter på en ny ort varje kväll tillsammans med lokala körer och körer från andra länder. Framträdandet med den sydafrikanska låten "Shoscholoza" fick rungande applåder!

Salzburg juni/juli 2016

Många i kören hakade på till en körfestival i Salzburg där vi sjöng svenska sånger på konserter i Mozarteum och i Mirabellträdgården. Vi såg oss om i staden och åkte på en rundtur i "Sound of Musics" fotspår.

Bornholm maj 2014

På Bornholm hålls en årlig körfestival. Denna gång var festivalen populärare än nånsin, med 500 deltagare. Vi höll spontankonserter i Gudhjem och en friluftskonsert i borgruinen Hammershus. Sångerna "Gubben Noach" och "Malizwe" var mest uppskattade.

Florens juni 2013

Kören åkte 14-17 juni till Florens i Italien för att sjunga på en körfestival. Vi höll två utomhuskonserter tillsammans med andra körer i Chiantiområdet. Vi sjöng svenska visor och de italienska och österikiska kollegorna gav smakprov ur sina repertoarer. På dagarna utforskade vi Florens, och fick guidade turer där och i Siena.

Florens

Bergen juni 2011

Som en uppföljning av förra årets möte med den norska kören Kormix här i Stockholm, blev Collage inbjudna att besöka dem i deras hemort Bergen/Aspöy och genomföra en gemensam konsert i åsane kyrka under Musikfestspelen i Bergen. Det blev en mycket lyckad och minnesvärd körresa, både musikaliskt och socialt. Konserten i åsane kyrka med underbar publik som uppskattade vår konsert med värme, tårar och ovationer. Vi känner stor tacksamhet till våra körledare Sara Lindroth och Tony Margeta som jobbat med kören under året och lyckats skapa en fin klang, utvecklat en musikalisk intensitet som resulterade i en fantastisk konsert.

Frankrike hösten 2008

Den 25 oktober åkte hela Collage ner till staden Istres, nära Marseille, för att besöka kören La Passacailles. Det innebar ett återgäldande av den franska körens besök i Stockholm hösten 2007. Tilsammans med La Passacailles genomförde Collage en konsert i Istres. Den 28 oktober reste sedan Collage till Nice, där en konsert gavs i Anglikanska kyrkan i Nice och på söndagen den 2 november skedde återfärden till Stockholm.

Jubileumsresa till Tallinn våren 2006

Den 5 - 9 maj genomförde vi en turné till Estland och Tallin. 2 konserter genomfördes, med svensk, engelsk och estnisk musik. Den största anledningen till resan var förstås Collage's 25-årsjubileum 2006.

Konsertresa till Skåne våren 2002

Kören reste till Skåne och Köpenhamn över Kristi Himmelsfärdshelgen den 8 - 12 maj 2002. Konserter hölls i Bara samlingslokal den 9 maj kl 16.00 och i Svedala samlingslokal den 10 maj kl 19.00. Båda i Malmötrakten. Den 11 - 12 maj åkte kören över till Köpenhamn för övernattning på Danhostel Ishoj Strand. 

Nyheter

Julkonsert på Youtube

Missade du Collagekörens julkonsert eller vill du helt enkelt se den igen? Nu finns hela föreställningen på Youtube.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Collagekörens nyhetsbrev för att få info om kommande konserter. Klicka här!

Kontakt

Vill du veta mer om oss, anlita oss eller sjunga med oss? Hör av dig!

mail epost@collagekoren.se

© 2023 Collagekören
Back to Top