Collage håller vanligen två konserter om året: En temakonsert på våren och julkonsert i december. Vi arbetar alltid med koreografi och scenografi för att skapa en upplevelse utöver sången. Nedan är exempel av de senaste årens publiksuccéer:

Julkonsert 2021

I Norrmalmskyrkan bjöd vi på en traditionsenlig stämningsfull julkonsert.

 

Melodikryss 2021

Efter flera inställda konserter fick vi äntligen sjunga inför publik igen, i Ersta kyrka. Vi framförde en live-version av melodikrysset. Publiken fick ett korsord och en låtlista. Före varje sång som framfördes presenterades ledtrådar till ett eller flera ord som skulle in i korsordet.

Skärmbild 2022 03 07 165059

 

Karamelodikt 2019

Kön ringlade lång utanför Eric Ericsonhallen den 26 maj 2019 strax inför vår konsert med tema" Karamelodikt", då vi i rött och vitt, såväl randigt som prickigt hyllade Povel Ramel och ett antal utvalda stipendiater.

https://www.youtube.com/watch?v=c65QFcBA3pE&list=PLNcFsOtnKjDhMaF3Kx-1_L0JGnrtt53w-&index=2&t=0s

 

Julkonsert 14 december 2019

Vi sjöng traditionella julsånger och carols samt låtar av Leonard Cohen, Hugo Alfvén och The Real Group. Ingunn Ligaarden var körens pianist. Konserten hölls i Norrmalmskyrkan.

https://www.youtube.com/watch?v=6qwJ0jemFsk&list=PLNcFsOtnKjDiW_eLuXgBtwCFmpuNHxjNk&index=1

 

The Sound of Musicals 3 juni 2018

Med ett program fullspäckat med musikalmusik äntrade Collagekören Scalateaterns scen tillsammans med Kjälls kapell. Under ledning av Malin Strömdahl-Sherman och i regi/koreografi av Emma Anstey gjorde kören succé framför rekordstor publik.

musicals regnbåge liten

Nu grönskar det 21 maj 2017

Den här konserten var ett gemensamt projekt tillsammans med kören MixVox. Konserten var riktigt varierad med traditionell körlyrik, musikallåtar, pop och mer exotisk musik.

 

Julcollage 17 december 2016

Vi sjöng både finstämda sånger och roliga låtar med glimten i ögat. Ingunn Ligaarden ackompanjerade.

 

Tidernas toner 22 maj 2016

Vi höll denna gång till i fina Eric Ericsonhallen. I föreställningen gick vi igenom körmusikens historia och sjöng musik från senaste tusen åren. Det blev exempel på alltifrån barockmusik till tolvtonsmusik. Trollmors vaggsång hölls i olika tappning för att illustrera musikens förändring.

:

Julcollage 19 december 2015

Vår traditionella julkonsert i Andreaskyrkan hölls i två finstämda föreställningar, för andra året med Ingunn Ligaarden på flygel och orgel.

 

In the Mood 24 maj 2015

Kläder och scenografi satte 20-talsstämningen när kören höll jazzkonserten "In the Mood" i två nästan fullsatta föreställningar på Boulevardteatern. Kjälls Kapell kompade och Malin Strömdahl-Sherman dirigerade samt sjöng en solosång. Kören sjöng olika jazzstilar med exempelvis låtar av Duke Ellington och Norah Jones.

 

Julcollage 14 december 2014

Årets julkonsert i Andreaskyrkan blev slutsåld! Kören sjöng stillsamma psalmer, amerikanska låtar med fart i och mycket annat. 

 

Vårcollage 25 maj 2014

Vårens konsert hölls i Odd Fellows fina bankettsal. Det var en stor variation av låtar med ett flertal miniteman. Vi sjöng a cappella, fast vår gamla körledare Bosse ställde upp med att trumma djembe i ett par nummer. I repertoaren fanns bland annat en madrigal från 1500-talet, Beatles, jazz och dryckesvisor.

 

Christmas Collage 15 december 2013

Julkonserten 2013 bjöd kören på en stämningsfull blandning av klassiska svenska och brittiska julsånger.

 

Progg & Platå 26 maj 2013

Collagekören hyllade 70-talet med en blandning av musik, alltifrån Hasse & Tage till progg, musikal till disco och rock. Resultatet är föreställningen "Progg & Platå" i två akter. Malin Strömdahl-Sherman dirigerade och Kjälls Kapell skötte instrumenten.

 

Christmas Collage 8 december 2012

Julkonserten i Andreaskyrkan blev välbesökt. De klassiska julsångerna samsades med mer ovanliga jul- och vintersånger. Under ledning av Malin Strömdahl och till komp av Andreas Kjäll sjöng Collage framför ljussatt fond.

julkonsert2012

Vårkonsert 2012

årets vårkonsert ägde rum den 27 maj då vi ägnade uppmärksamhet åt några av våra mest uppskattade svenska musik- och textförfattare. Vi underhöll med lättsamma och roliga nummer av bl.a. Hasse & Tage, Beppe Wolgers, Povel Ramel, Cornelis Vreeswijk m.fl. Konserten genomfördes i Odd Fellows lokaler på Västra trädgårdsgatan i Stockholm. Innan konserten minglades det i baren där det gick att köpa ett glas vin, öl eller läsk samt något litet tilltugg. Konserten blev som vanligt mycket trevlig och uppskattades av vår publik.

 

Christmas Collage 4 december 2010

Årets julkonsert genomfördes som vanligt i Andreaskyrkan på söder. Tack vare massor av snö och en julprydd kyrka infann sig också en härlig julstämning. Det var första julkonserten med Collage nya dirigent Sara Lindroth och pianisten Tony Margeta. Det var som vanligt ett varierat program med många nya julsånger som uppskattades av publiken i den knökfyllda kyrkan.

 

Benny i Bitar - Välkänt, okänt, annorlunda 29-30 maj 2010

Collage hyllade Benny Anderssons långa musikaliska karriär med en show i två akter på Boulevardteatern. Det bjöds både välkända låtar som Take a chance och Super Trooper, lite mer okända sånger som Vår sista dans och Innan gryningen och välkända låtar i ny tappning, som Dancing Queen i valstakt, ett tango-potpurri och Waterlooo i palestrinaarrangemang. Alltihop avslutades som sig bör med en riktig sing-a-long. Detta var också Collages sista konsert med dirigenten Cecilia Åslund.

 

Christmas Collage 12 december 2009

Ackompanjerad av vinterns första snö framförde Collage både välkända och lite mer okända julsånger i Andreaskyrkan på Söder i Stockholm. Lucia och hennes tärnor gästade också konserten, som försatte publiken i julstämning denna lördagskväll.

 

"Voyage Polyphonique" 2 november 2007

I början av november hade Collage fint besök av kören Passacaille från Frankrike. Tillsammans gav vi en konsert på Musikmuseet där publiken bjöds på en resa i tid och rum. Tågande nedför mittgången iförda munkkåpor inledde Passacaille dramatiskt den första delen av konserten. Genom medeltida toner varvade med historiska berättelser förflyttades lyssnarna effektfullt tillbaka i tiden. även ögonen bjöds på en medeltida fest när koristerna bytte sina kåpor mot färgglada klädedräkter.

Collage gjorde sin insats under konsertens andra del. Med stor variation i takt och ton leddes publiken på en musikalisk resa runt jorden. Bland annat hördes ryska toner i Khvalite Imja Gospodne, tonsatta japanska dikter, Peze Kafe från Haiti och Hold on med känsla av den amerikanska södern. Konserten avslutades med en språkövning då körerna tillsammans sjöng Uti vår hage och Soir d'Octobre. Till hösten fortsatte det musikaliska samarbetet när Collage begav sig till Frankrike.

 

Jubileumskonsert september 2006

Den 30 september firade Collage sitt 25-årsjubileum med en stor konsert på Nybrokajen 11 i Stockholm. Det blev en nästan tre timmar lång odyssé över åren och repertoarerna som gått. Det började med en hetsig jojk och slutade med ett minst lika hetsigt haitiskt sång- och dansnummer. Däremellan klämdes bland annat Björn och Benny, gospel, nationalromantik och latinska hymner in. Allt enligt devisen: om det finns tonsatt kan det sjungas. En devis som följt Collage, tidigare Markören, genom de 25 år som kören existerat.

Givetvis uppmärksammades alla de som på något sätt bidragit till körens framgångar genom åren, men framförallt körens två dirigenter; Bosse Arvidsson, som startade kören, och Cecilia Åslund, som axlade manteln väl och tog Collage till nya höjder. Till föreställningens avslutande nummer hade gamla körmedlemmar bjudits in till en storkör, och deras medverkan fick guldfärgen att flagna på den musikaliska akademin. Men knappt hade de sista tonerna klingat ut innan Collage är i full färd med att planera nya succéer. Idéerna och engagemanget räcker i minst 25 år till.

 

Julkonsert 2005

2005 års julkonsert hölls i Stefanskyrkan söndagen den 18 december, fjärde advent. Vi gav två föreställningar och båda var utsålda. Som vanligt innehöll programmet inslag med både de gamla kända stämningsfulla sångerna och modernare, svängiga och roliga nummer. Denna gång valde vi att ha en "klassisk" avdelning i böjan och en mera uppsluppen avdelning i slutet. Till de klassiska, numera nästan obligatoriska, sångerna hörde Det är en ros utsprungen, Gläns över sjö och strand, Jul jul strålande jul och Advent. Till denna avdelning kan även Star Carol (Rutter) och Mozarts Lacrimosa hänföras. Den senare avdelningens repertoar bestod bl. a. av Merry Christmas, Jingle Bells, Koppången , gospeln Go Tell it on the Mountains, The Real Groups Fridfull och stilla samt ett hisnande julpotpurri kallat Nu är det jul igen. Som avslutning lugnades dock publikens nerver med den stämningsfulla Julen är här. Musikalisk ledare var Collage's ordinarie dirigent Cecilia åslund och organist var Peter Gunnarsson.

 

De fyra elementen

Teater 3, Rosenlundsteatern, var den här gången platsen för vårkonserten. Vi hade två föreställningar den 28 och 29 april för utsålda hus. Temat var De fyra elementen. Publikens gensvar blev så stort, att vi gjorde en repris under hösten, närmare bestämt den 24 september, då vi gav två föreställningar.

Aristoteles ansåg att det fanns fyra element; eld, luft, vatten och jord. De bildade all jordisk materia, medan ett femte (perfekt) element, etern eller kvintessensen, var himlarnas material. De fyra elementen har i alla tider ansetts besitta magiska krafter och varit föremål för trolska berättelser.

 

TriCollage den 11 oktober 2003

Änglagaraget i Djursholm blev platsen för höstens stora musik/show/dans-kväll tillsammans med Andreas Kjälls trio. Temat för kvällen var manligt/kvinnligt. De änglalika Eva Telandersson och Anders Wolrath hade stigit ned från himlen och förundrade sig i fyndiga ordalag över männens och kvinnornas mystiska beteende på jorden. En läcker trerätters middag serverades, bestående av bl.a. lax tartar, fläskfile och cohokladkladdkaka med vispgrädde. Baren, som var öppen hela kvällen, blev ett uppskattat "vatten"-hål för gästerna.

Collage underhöll förstås under hela kvällen med ömsom finstämda, svängiga och roliga nummer i form av körsång, gruppsång och soloframträdanden med eller utan ackompanjemang av de fantastiska musikerna. Bosse Arvidsson hjälpte vår dirigent Cecilia Åslund med den musikaliska ledningen. Andreas Kjälls trio stod förstås även för musiken till den avslutande dansen fram till midnatt. Den trötta men lyckliga publiken ville inte gå hem förrän den hade försäkrat sig om, att TriCollage skulle återkomma nästa år.

Nyheter

Julkonsert på Youtube

Missade du Collagekörens julkonsert eller vill du helt enkelt se den igen? Nu finns hela föreställningen på Youtube.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Collagekörens nyhetsbrev för att få info om kommande konserter. Klicka här!

Kontakt

Vill du veta mer om oss, anlita oss eller sjunga med oss? Hör av dig!

mail epost@collagekoren.se

© 2023 Collagekören
Back to Top