Collage är en blandad kör med runt 48 sångare: ca. 14 sopraner, 14 altar, 10 tenorer och 10 basar. Vi sjunger nästan alltid utantill och arbetar ofta med olika typer av sceniska uttryck. Vi använder ofta solister från kören i våra föreställningar, antingen i form av ett solo, en duett eller en grupp. Vi gör i regel två större konserter per år och åker på en resa vartannat år.

Vi sjunger en bred blandning av musik, allt från klassiskt till visor, jazz, pop och soul. Ibland gör vi konserter där vi utifrån ett tema sjunger en bred blandning av musik. När tillfälle ges gör vi gärna djupdykningar i ett specifikt tema. Exempel på sådana konserter vi gjort är Stars & Stripes., Karamelodiktkonsert, Sound of Musicals, Progg & platå och Tidernas toner.

Vi är en väldigt åldersblandad kör vilket vi tycker bidrar mycket till den fina familjära stämningen. Vi är även anslutna till Sveriges Körförbund och Studieförbundet Vuxenskolan.

Bornholm

malin

Collagekörens dirigent är Malin Strömdahl-Sherman. Hon är utbildad kördirigent och sångpedagog vid Kungliga Musikhögskolan och har även studerat jazzsång i USA. Hon arbetar som körpedagog vid musikklasserna på Rudbecksgymnasiet i Sollentuna och driver musikbolaget Harmony Vocals som arbetar med friskvårdssång. Hon frilansar också som sångerska och arrangör samt sjunger i den prisbelönta vokalgruppen Baravox.

Nyheter

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Collagekörens nyhetsbrev för att få info om kommande konserter. Klicka här!

Kontakt

Vill du veta mer om oss, anlita oss eller sjunga med oss? Hör av dig!

mail epost@collagekoren.se

© 2023 Collagekören
Back to Top