Vi är ett femtiotal glada korister som tillsammans bildar Collagekören. Kören, som funnits sedan 1981, hette ursprungligen Markören och var IBM:s personalkör, men är numera en fristående kör. Kören är ansluten till Sveriges körförbund. Vi brukar göra ett par publika konserter och en körresa per år.

Collagekören sjunger blandad musik. Det betyder allt ifrån medeltida till modern musik och allt ifrån jazz till klassiskt. Vi försöker även krydda föreställningarna med stämningsfulla inslag, med både koreografi och humor samt framträdanden i mindre ensembler. Därför använder vi nästan aldrig noter på scenen, allt för att ge publiken en upplevelse och få den att trivas.

Bornholm

malin

Collagekörens dirigent är Malin Strömdahl-Sherman. Hon är utbildad kördirigent och sångpedagog vid Kungl. Musikhögskolan och arbetar vid Rudbecks musikklasser. Hon frilansar också som sångerska och arrangör, och sjunger i den prisbelönade vokalgruppen Baravox.

Replokal: Viktor Rydbergs Gymnasium Odenplan, Frejgatan 30, Stockholm.

Nyheter

Stars & Stripes 5 juni

Söndagen 5 juni slår vi upp portarna på Scalateatern och ger konserten Stars & Stripes, där vi gräver i USA:s musikskatt.  Läs mer...

Prenumerera på nyhetsbrev!

Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev? Det kommer inte skickas ut så ofta, bara när vi vill informera om våra konserter. Anmäl dig längst ner på sidan!

Sagt om våra konserter

Trevliga sånger, fina röster och en glädje som Collage serverade publiken! Det var kul!
- Eva och Peter

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Collagekörens nyhetsbrev för att få info om kommande konserter. Klicka här!

Kontakt

Vill du veta mer om oss, anlita oss eller sjunga med oss? Hör av dig!

mail epost@collagekoren.se

© 2022 Collagekören
Back to Top